Amerikaanse oud-president moet doorwerken tot ver na zijn 67ste: “Had het beter moeten regelen”

Amerikaanse oud-president moet doorwerken tot ver na zijn 67ste: “Had het beter moeten regelen”
Foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Wie denkt dat Amerikaanse oud-presidenten na hun ambtsperiode rustig van hun pensioen kunnen gaan genieten, heeft het mis. Oud-president Barack Obama moet op zijn oude dag nog langs allerlei obscure theatertjes om rond te kunnen komen. Maandag stond hij in Ziggo Dome.

Traag sleept hij zijn vermoeide lijf door de catacomben van Ziggo Dome. “Nee, natuurlijk is dit niet leuk. Ik had mijn oude dag heel anders voorgesteld”, zucht Obama. “Ik heb tijdens mijn presidentschap te weinig nagedacht over later. Er staat wel wat op mijn spaarrekening, maar te weinig om nu al te kunnen stoppen met werken. En mijn Amerikaanse AOW is niet genoeg om van rond te kunnen komen. Ik had het beter moeten regelen, besef ik nu.”

Volgens Amerikakenner John Brinksteeg moeten oud-presidenten meestal tot ver na hun 67ste doorwerken. “Je ziet het ook bij Trump, hij moet op zijn oude dag nog allerlei prulletjes verkopen om nog een beetje rond te kunnen komen”, weet Brinksteeg. “En zo’n man als Obama moet nu selfies verkopen in Amsterdam, voor drieduizend euro per stuk. Hartverscheurend.”

 
Deel dit artikel: