Amerikaanse minister onder de indruk na bezoek China: “Hier heb je al een Rolex voor 4 dollar”

Amerikaanse minister onder de indruk na bezoek China: “Hier heb je al een Rolex voor 4 dollar”
Foto: Frederic Legrand COMEO / Alexandros Michailidis / Salma Bashir Motiwala / Shutterstock.com

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft een meerdaags bezoek gebracht aan China. Naar eigen zeggen heeft hij een positieve indruk gekregen van het Aziatische land.

Blinken was in Peking om de gespannen verhoudingen tussen China en de Verenigde Staten te bespreken. Na afloop van zijn bezoek aan China stond Blinken de pers te woord. Met aan elke vinger een blinkende ring, om zijn nek meerdere goudkleurige schakelkettingen en aan elke pols een horloge zei hij dolenthousiast te zijn over China: “Dit kleine, gekke landje heeft mij op positieve wijze verrast. Als ze zo doorgaan voorspel ik een gouden toekomst voor de Chinezen.”

Blinken lichtte toe: “Merken die in de Verenigde Staten niet te betalen zijn, kosten hier maar een schijntje. Een land dat grote hoeveelheden Rolex-horloges kan aanbieden voor omgerekend nog geen 4 dollar per stuk, is in mijn ogen op de toekomst voorbereid. Maar niet alleen dat, ik heb Cartier-sieraden gekocht onder de 2 dollar en voor mijn vrouw heb ik 65 Chanel-tasjes kunnen kopen voor 99 dollar! Dat is kapitalisme naar mijn hart.”

 
Deel dit artikel: