18 ℃

Amerikaanse afgevaardigden dakloos

Tientallen Amerikaanse afgevaardigden zijn hun huis kwijtgeraakt. Republikeinse afgevaardigden dreigen massaal op straat te belanden, nu ze niet meer welkom zijn in het Huis van Afgevaardigden.

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Amerikanen mochten in de tussentijdse verkiezingen beslissen wie de komende jaren in het Huis van Afgevaardigden mogen blijven wonen. De stemronde betekende een fors verlies voor tientallen afgevaardigden van de Republikeinse partij van president Trump. Zij moeten het Huis verlaten.

Het Huis van Afgevaardigden biedt onderdak aan 435 mannen en vrouwen die elders in de politiek weinig kansen hebben. Onlangs werd het Huis nog flink verbouwd. Er werd onder meer een nieuwe badkamer gebouwd en wifi op zolder geïnstalleerd. Dat maakt het gedwongen vertrek voor de Republikeinse bewoners extra zuur.

Onduidelijk is waar de afgevaardigden naartoe gaan, nu ze in het Huis van Afgevaardigden niet meer welkom zijn. Sommigen kunnen misschien nog terecht bij het Leger des Heils, maar gevreesd wordt dat velen op straat zullen belanden.

 
Deel dit artikel: