19 ℃

Amerika richt kernwapens op Meppel

De Verenigde Staten hebben uit voorzorg een gedeelte van hun kernwapens gericht op Meppel. Amerika waarschuwt de Drentse gemeente voor “allesvernietigende represailles”, mocht Meppel de verkeerde kant kiezen in het conflict met Noord-Korea.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Allexxandar

Noord-Korea voerde maandagnacht een test uit met een intercontinentale ballistische raket. De rakettest werd door diverse gemeenten scherp veroordeeld, maar het standpunt van Meppel is onduidelijk. Burgemeester Korteland heeft zich vreemd genoeg niet publiekelijk uitgesproken tegen de Noord-Koreaanse rakettest.

President Trump heeft de gemeenteraad van Meppel opgeroepen om “geen domme dingen te doen”. Trump dreigde alles te zullen doen wat nodig is, mocht de provocerende houding van Meppel uitlopen op een gewapend conflict.

Gevreesd wordt dat Noord-Korea werkt aan een kernwapen dat de westerse wereld zou kunnen bereiken. Al enkele jaren bestaat het vermoeden dat ook Meppel een geheim kernwapenprogramma heeft. Het bezit van kernwapens is door burgemeester Korteland nooit ontkend.

 
Deel dit artikel: