16 ℃

Alweer rustdag in Tour de France: “Het wordt tijd dat ze zich eens vermannen”

Alweer rustdag in Tour de France: “Het wordt tijd dat ze zich eens vermannen”
Foto: Radu Razvan / Shutterstock.com

De Tour de France is pas 18 dagen aan de gang, maar toch mogen de renners alweer genieten van een derde rustdag. Veel volgers van de Franse wielerwedstrijd doen hun beklag op social media.

De negatieve reacties over alweer een rustdag in de Tour de France zijn niet van de lucht. Op social media klagen veel liefhebbers over het gebrek aan doorzettingsvermogen bij de renners. Ook Frans van Lokven uit Veghel heeft geen goed woord over voor de – in zijn woorden – ‘watjes op een fiets’: “De Tour de France duurt een week of drie. Dan kun je toch gewoon elke dag fietsen? Ik vind het zo wel makkelijk verdiend allemaal. Hopelijk worden ze op de rustdag niet uitbetaald. Anders zou het echt van de zotte zijn!”

Ook Freddie de Jong uit Haaksbergen ergert zich aan de zakkenvullers die betaald krijgen om een leuke toeristische tocht te fietsen: “Voor die lui die de Tour de France fietsen worden alle wegen afgezet en obstakels weggehaald. Ja, dan kan ik ook hard fietsen! Ik moet me altijd langs allerlei verkeer wurmen als ik een rondje ga fietsen. Maar ik klaag niet. Ik neem mijn verlies als een echte man. Maar als ik dan hoor dat die luie honden in het professionele peloton ook nog eens dagenlang op hun luie reet mogen liggen tijdens de Tour de France, dan denk ik weleens: wat moet dat worden als zij ooit een gewoon baantje gaan krijgen? Dan liggen ze na een paar uur al op apegapen.”

 
Deel dit artikel: