29 ℃

Rob: “Als ervaren alcoholist kan ik nog prima rijden”

De huidige regels voor alcohol in het verkeer zijn veel te streng. Dat vindt de 48-jarige salesmanager Rob Winkels. Hij pleit voor soepelere regelgeving voor ervaren drinkers. “Zes of zeven biertjes moeten makkelijk kunnen”, aldus Winkels.

als-ervaren-bestuurder-kan-ik-beter-tegen-drank

Foto: iStockPhoto / Getty Images

Momenteel gelden al strengere regels voor beginnende bestuurders. Zij mogen met maximaal 0,2 promille alcohol nog deelnemen aan het verkeer. Voor ervaren bestuurders geldt een alcohollimiet van 0,5 promille, ongeveer twee¬†glazen. “Absurd”, roept Winkels. “Dat zou betekenen dat ik vanaf twaalf uur ’s middags al niet meer mag rijden. De overheid houdt geen rekening met ervaring. Mijn lichaam is gewend aan grote hoeveelheden. Een halve krat bier doet mij niets.”

Volgens Winkels¬†is het alcoholbeleid van de overheid helemaal doorgeschoten. “Vroeger was het heel normaal als je na een fles whisky achter het stuur kroop. Dat deed iedereen. Toch gebeurden er toen veel minder ongelukken”, zegt hij. “Ik rij al jaren schadevrij en kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst nuchter was. Daar mag de overheid best een beetje meer respect voor hebben.”

 
Deel dit artikel: