21 ℃

Alles wordt duurder: “Een wip maken is voor mij al pure luxe”

Alles wordt duurder: “Een wip maken is voor mij al pure luxe”
Foto: Frank 11 / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders merken de gevolgen van de hoge inflatie. Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Een van hen is Anja Modderkamp (38). 

“Alles is onbetaalbaar geworden”, vertelt Anja. “Eten is een probleem, want boodschappen zijn te duur. Deodorant gebruik ik alleen op zondag, vanwege de hoge kosten. Er is geen geld voor nieuwe asbakken. Andere mensen gaan soms wel twee keer per jaar op vakantie. Ik heb daar geen geld voor. Zoiets als een wip maken is voor mij al pure luxe. Daarna douchen? Nee, te duur”, vertelt Anja.

“De verjaardag van mijn kinderen kan ik nooit vieren. Daar is gewoon geen geld voor”, vervolgt Anja. “Groentesoep maak ik zonder ballen, anders wordt het te duur. Laatst had mijn jongste dochter een nieuwe telefoon nodig. Dat kon dus niet. Ik zit de hele dag op de bank, want stoelen zijn onbetaalbaar. Even naar de buren is voor mij al vakantie. Schoenen zitten er niet in. Make-up kan ik niet betalen. Een auto heb ik niet, vanwege de hoge brandstofprijs. En lopen heeft geen zin, want geld voor een stappenteller heb ik niet. Maar waar ik me het meest aan stoor zijn mensen die voortdurend roepen dat alles zo duur is geworden. Dan denk ik: kom op, zeik niet zo.”

 
Deel dit artikel: