14 ℃

Alles wat u nog niet wist over de nieuwe CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Na een spannende strijd is het besluit gevallen: Hugo de Jonge is de nieuwe lijsttrekker van het CDA. Wie is deze man precies?

Hugo de Jonge werd geboren in het Zeeuwse dorpje Bruinisse. Eigenlijk wilde hij meester op een basisschool worden, maar de politiek gooide roet in het eten. Met sterke tegenzin werd hij wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin in de gemeente Rotterdam. “De politiek is mij helaas overkomen”, zegt De Jonge altijd.

Hugo de Jonge is vooral bekend om zijn opvallende schoenen. Zijn schoenen worden speciaal voor hem gemaakt in het Afrikaanse ministaatje Comorros. Voor één paar schoenen zijn de schubben van tweeënzestig varanen nodig.

Hugo de Jonge heeft nog al zijn tanden. En daar is hij trots op. Zodra hij de kans krijgt, toont hij graag zijn gebit.

In Suriname is een straat vernoemd naar Hugo de Jonge. De Hugostraat ligt midden in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Hugo de Jonge denkt dat hij twee kinderen heeft.

Op 25 juli 2019 scheerde een asteroïde rakelings langs de aarde. Bij een inslag had de asteroïde al het leven op aarde kunnen vernietigen. Hugo de Jonge voerde urenlange gesprekken om dat te voorkomen. Het was vooral aan hem te danken dat de asteroïde uiteindelijk niet insloeg.

Hugo de Jonge heeft een verschrikkelijke hekel aan gewapende overvallen. Als het aan Hugo de Jonge ligt, worden in ons land helemaal geen gewapende overvallen meer gepleegd. Nul.

Hugo de Jonge kan niezen met zijn ogen open.

Als minister voor Medische Zorg werd Hugo de Jonge de held van de coronacrisis. “Zesduizend Nederlanders zijn door het virus gedood, maar dankzij mij zijn er nog zeventien miljoen in leven”, zegt hij altijd.

 
Deel dit artikel: