24 ℃

“Ben ik allergisch voor mijn ex?”

Foto: Michael Heim / Shutterstock.com

Elke maand leggen we een lezersvraag voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt huisarts Jos Koelewijn de vraag van Sardine Bokking uit Woerden.

Sardine Bokking: “Na een relatie van tien jaar hebben mijn vriend en ik besloten om als ‘friends with benefits’ uit elkaar te gaan. Af en toe komt hij nog op bezoek en dan slingert hij ‘m er even in. Uiteraard gewoon op een vriendschappelijke manier. Maar de laatste tijd ben ik ’s ochtends vaak misselijk. Ik moet overgeven en mijn buik wordt dikker. Ook is mijn menstruatie al een tijdje afwezig. Kan dit een lichamelijke reactie op mijn ex zijn? Is het mogelijk dat ik een soort allergie voor hem heb ontwikkeld?”

Jos Koelewijn, huisarts: “Een relatiebreuk kan heel heftig zijn. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek. De symptomen die je beschrijft zijn vervelend, maar niets om je zorgen over te maken. Waarschijnlijk is het gewoon stress.┬áJe hebt er letterlijk je buik van vol en dat is heel begrijpelijk. Een stuk rauw vlees en elke dag een paar wijntjes kunnen je helpen om te ontspannen. Veel sterkte.”

 
Deel dit artikel: