11 ℃

Alleenstaande moeder wil zaadcelbelasting

Talloze alleenstaande moeders raken in financiële problemen, omdat de vader niet meebetaalt aan de zorg voor het kind. Alleenstaande moeder Mandy Tebbelink pleit voor de invoering van een zogenoemde zaadcelbelasting, waarmee alle vruchtbare mannen automatisch meebetalen aan kinderen van alleenstaande moeders.

alleenstaande-moeder-mandy-tebbelinkMandy (28) zorgt in haar eentje voor haar zoon Sven (3). Vooral financieel is dat niet makkelijk. “Zijn vader ging er vandoor, zodra hij hoorde dat ik zwanger was”, vertelt Mandy. “Hij weigert bij te dragen aan Sven’s opvoeding. Steeds komt hij met een ander smoesje, om maar geen alimentatie te hoeven betalen. Ik zit inmiddels diep in de schulden.”

Mandy pleit voor de invoering van een zaadcelbelasting, waarbij elke vruchtbare man maandelijks een bedrag betaalt aan alleenstaande moeders. “Door alle mannen zaadcelbelasting te laten betalen, ontvangen kwetsbare alleenstaande moeders maandelijks een vast inkomen. Dat maakt hen minder afhankelijk van de vader van het kindje”, legt Mandy uit.

Mandy heeft haar plan inmiddels voorgelegd aan de politiek. Hoe hoog de zaadcelbelasting moet worden, weet ze nog niet precies. “Dat hangt onder meer af van balbreedte, zaaddichtheid en geslachtsgrootte. Vanzelfsprekend gaan groot geschapen mannen meer betalen.”

 
Deel dit artikel: