14 ℃

“Alleen paupers maken zelf hun kerstdiner”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

De bekende chefkok Michel Dénis ergert zich kapot aan mensen die zelf hun kerstdiner bereiden. “Alleen de allerlaagste onderkruipsels in de samenleving gaan zelf de keuken in. Fatsoenlijke mensen gaan voor het kerstdiner naar een restaurant”, zegt Denis.

Maar liefst 72% van de bevolking eet tijdens de kerstdagen thuis. Dénis heeft geen goed woord voor hen over. “Het kerstdiner is het culinaire hoogtepunt van het jaar. Er zijn in ons land honderden toprestaurants waar je tijdens de kerstdagen terecht kunt. Dan ga je toch niet zelf in de keuken staan te klungelen?”, moppert de chefkok.

Dat sommige mensen het leuk of gezellig vinden om zelf te koken is volgens Dénis flauwekul. “Alleen paupers maken zelf hun kerstdiner, omdat zij zich geen fatsoenlijke maaltijd kunnen veroorloven. Mislukte mensen eten thuis, de rest gaat naar een restaurant.”

Zodra we beginnen over steengrillen of gourmetten wordt Dénis furieus. “Dieper kun je niet zinken. Gourmetten is bedacht door huisvrouwen die te lui zijn om te koken en daarom maar wat rauwe kiloknallers op tafel flikkeren. Als dat je definitie van gezelligheid is, dan verdien je het niet om verder te leven.”

 
Deel dit artikel: