19 ℃

Alle planbare zorg vervalt: Cees Jan moet met soa naar 2021

Foto: Kristiana Gankevych / Michael Nosek / Shutterstock.com

Nederlandse ziekenhuizen nemen extra maatregelen om de druk op de zorg te verlichten. Zo worden alle niet-urgente behandelingen voorlopig uitgesteld. Dat heeft gezondheidsminister Tamara van Ark bekendgemaakt.

Het afschalen van de reguliere zorg heeft als consequentie dat de planbare behandelingen worden uitgesteld tot nader te bepalen datum. Wij spraken de 25-jarige rechtenstudent Cees-Jan. Ook hij is een van de getroffenen.

“Tijdens het te gekke viaductfeestje in Naarden heb ik het waarschijnlijk opgelopen, mijn gonorroe-infectie. Het was ook een topavond. Ballonnetjes, bellyshots en urenlang uitdagend dansen met die exotische schone. Van het een kwam het ander”, knipoogt Cees Jan.

Hij vervolgt: “Vanwege mijn allergie voor wattenstaafjes heb ik er lang mee rondgelopen tot het echt pijn begon te doen. Een van mijn meer recente knuffelcontacten heeft mij geadviseerd om toch naar het ziekenhuis te gaan voor een soa-test. Gelukkig wordt die nu op de lange baan geschoven.”

De student maakt zich niet al te veel zorgen: “Eerst vanavond nog een Tinderdate en dan zien wij wel weer verder. YOLO, weet je?”

 
Deel dit artikel: