27 ℃

Alle bomen worden gekapt

Werklieden beginnen volgende week met het kappen van alle bomen. Dat gebeurt op verzoek van mensen met hooikoorts. Zij beweren in het voorjaar last te hebben van bomen. Daarnaast staan bomen vaak in de weg.

Amsterdam-gaat-alle-bomen-kappenBomen zorgen voor veel overlast. Bij de Overkoepelende Organisatie Nederlandse Gemeenten (OONG) komen veel klachten binnen over bomen. “Vaak gaat het om mensen met hooikoorts, die volgens hen door bomen veroorzaakt wordt. Deze mensen willen wij graag tegemoet komen”, zegt woordvoerder Ulle Nifstans.

Het kappen van de bomen levert een flinke besparing op. “Gemeenten met veel bomen, zoals Apeldoorn, zijn jaarlijks duizenden euro’s kwijt aan onderhoud. Het kappen van de bomen vergt een forse éénmalige investering, maar kan op termijn miljoenen besparen”, adus Nifstans.

Vooral in bosrijke gebieden vormen bomen een probleem. “Neem bijvoorbeeld de Veluwe. Daar kun je door alle bomen bijna niet fatsoenlijk parkeren”, zegt Niftans. “Bomen horen gewoon niet thuis in het bos.”

 
Deel dit artikel: