Alle 182 inzittenden KLM-vliegtuig veilig van boord

Alle 182 inzittenden KLM-vliegtuig veilig van boord
Foto: alvarobueno / Shutterstock.com

SCHIPHOL - Alle passagiers die dinsdag aan boord waren van KLM-vlucht KL1654 hebben het toestel veilig kunnen verlaten. Volgens een ooggetuige liepen de passagiers rustig en beheerst het vliegtuig uit.

Het vliegtuig, een Boeing 737, vloog dinsdagmiddag van Venetië naar Amsterdam. Na aankomst bij de gate van luchthaven Schiphol werd de deur van het toestel geopend, waarna de passagiers het vliegtuig konden verlaten. Niemand raakte daarbij gewond. Volgens luchtvaartdeskundige Paul Kagelberg heeft het personeel aan boord van het toestel goed en professioneel gehandeld.

“Dit is precies waarvoor vliegend personeel wordt opgeleid en waarvoor ze eindeloos hebben geoefend. Daarnaast zijn moderne verkeersvliegtuigen zo ontworpen dat de mensen snel via de uitgang naar buiten kunnen”, legt Kagelberg uit. “Zowel het cabinepersoneel als de piloten hebben precies gedaan wat ze in dit soort situaties moeten doen. Daarvoor verdienen ze een groot compliment.”

Nadat alle inzittenden het toestel hadden verlaten, is het vliegtuig schoongemaakt, bijgetankt en met andere passagiers vertrokken naar Berlijn.

 
Deel dit artikel: