19 ℃

Alle 150 Kamerleden eensgezind: “Twee kappersstoelen in theater schandalig”

Foto: Krakenimages.com / Shutterstock.com / YT CC

Alle Tweede Kamerleden veroordeelden het openen van theaters als kapsalon. Onder meer theater De Kleine Komedie in Amsterdam plaatste twee kappersstoelen in de zaal om als ‘kapsalon’ toch open te kunnen. De Kamerleden vrezen dat teveel mensen in één ruimte bij elkaar zijn.

Het komt niet vaak voor dat de Nederlandse politiek gelijkgestemd is over een onderwerp. Over het openen van theaters als kapsalon is men wel eensgezind. Hytze den Bakker van Groep Den Bakker en voormalig lid van Groep Bakker en Stoop, voordat hij uit de VLP stapte, klinkt emotioneel als hij praat over de unanieme veroordeling: “Ik ben al mijn 149 mede-Kamerleden om de hals gesprongen van vreugde. Zo’n onverdeeld statement tegen de verspreiding van het coronavirus maakt veel bij mij los. Het laat maar weer zien dat we het virus serieus nemen.”

Ook Forum voor Democratie veroordeelde tot veler verrassing het cultuurprotest. De partij van Thierry Baudet zegt immers al sinds het begin van de coronacrisis dat alles gewoon open moet. Woordvoerder Heuts zegt dat het allemaal niet zo vreemd is: “Wij zien de cultuursector als een anti-patriottisch vehikel van progressieven en liberalen. Wat ons betreft openen zij nooit meer de deuren. Niet als kapsalon, niet als fietsenmakers en al zeker niet als spreekbuis van de cultuurrelativisten.”

 
Deel dit artikel: