14 ℃

Alcoholvrij Schultenbräu-bier geen succes

Ondanks een uitgebreide marketingcampagne is de alcoholvrije variant van Schultenbräu-bier geen succes. De blikken met daarin halve liters alcoholvrij bier zijn in de afgelopen maanden nauwelijks verkocht.

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Schultenbräu richtte zich met het alcoholvrije bier speciaal op Oost-Europese bouwvakkers, uitkeringstrekkers en andere kansarme drinkers die weleens wat anders willen. “Schultenbräu alcoholvrij heeft wel de smaak van bier, maar niet de effecten van alcohol, zoals de hele godganse dag op je luie reet in het park liggen en herrie schoppen bij het UWV omdat ze je uitkering niet naar Warschau willen overmaken”, liet de fabrikant bij de lancering weten.

Bierkenner Jakub Kozłowski snapt wel waarom de alcoholvrije variant van Schultenbräu niet aanslaat: “Dit bier mist helaas die verfijnde, chique hopsmaak waar dit kwaliteitsmerk om bekend staat. En dat is toch waarom de echte kenners voor Schultenbräu kiezen. De alcohol moeten we dan maar op de koop toe nemen. Helaas, maar het is niet anders.”

 
Deel dit artikel: