14 ℃
Krachtig statement

Alcoholactivist blokkeert provinciale weg

Alcoholactivist blokkeert provinciale weg
Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

MEPPEL - Op de N371 in de richting van Meppel heeft vanochtend een protestactie plaatsgevonden van een alcoholactivist. Door eerst vijftien bier te drinken en vervolgens met zijn auto de weg te blokkeren, maakte de man een krachtig statement tegen de strenge alcoholregels in het verkeer. De actie was niet van tevoren gemeld bij de gemeente.

In Nederland mogen automobilisten niet meer dan 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben. Dat komt overeen met twee standaardglazen. Uit protest tegen de volgens hem zeer strenge regelgeving besloot een 21-jarige activist uit Havelte om een wegblokkade op te richten.

Geholpen door een alcoholpromillage van ruim 2,5 promille parkeerde de man zijn auto ondersteboven op de N371 waardoor het andere verkeer er niet meer langs kon. De politie, ambulance en brandweer moesten ter plaatse komen om de protestactie te beëindigen.

Of de protestactie resultaat oplevert, valt te betwijfelen. Justitieminister Yesilgöz heeft aan aangegeven dat ze naar aanleiding van de protestactie niet van plan is om de alcohollimiet te verhogen.

 
Deel dit artikel: