23 ℃

Alcohol tijdens WK toegestaan in Qatar: Koning overweegt toch te gaan

Alcohol tijdens WK toegestaan in Qatar: Koning overweegt toch te gaan
Foto: Liv Oeian / Shutterstock.com

Qatar heeft laten weten dat tijdens het WK in dat land alcohol mag worden gedronken. Ook zal dronkenschap worden geaccepteerd zolang dat geen bedreiging vormt voor de ‘fysieke integriteit of eigendommen’. Tegelijkertijd heeft koning Willem-Alexander laten weten te overwegen om toch af te reizen naar Qatar.

Qatar heeft met de FIFA afspraken gemaakt omtrent de regels tijdens het WK. In een uitgelekt document staat dat de Qatarese gezaghebbers de regels van het land flink laten vieren. Zo zullen homoseksuelen niet worden vervolgd en mag er alcohol worden geconsumeerd. Zelfs dronkenschap wordt getolereerd.

Toevalligerwijze heeft koning Willem-Alexander vandaag laten weten toch graag naar Qatar te willen afreizen. Volgens de vorst heeft dat overigens niets te maken met het alcoholbeleid: “Ik ben nooit een drinker geweest. Ik denk dat er geen foto van mij te vinden is met een alcoholische versnapering in mijn hand. Dus dat maakt voor mij absoluut het verschil niet. Maar voor Máxima natuurlijk wel.”

 
Deel dit artikel: