16 ℃

Albert (60) eet vanwege de hoge inflatie alleen nog in goedkope sterrenrestaurants

Albert (60) eet vanwege de hoge inflatie alleen nog in goedkope sterrenrestaurants
Foto: Zephillos Photo / BGStock72 / Shutterstock.com

Wie weleens uit gaat eten weet het maar al te goed: de prijzen in de restaurants zijn in het afgelopen jaar flink gestegen. De hoge prijzen voor voedsel worden doorberekend aan de gasten, waardoor de rekening fors hoger uitvalt. Voor sommige gezinnen is uit eten in een fatsoenlijk 3-sterrenrestaurant al niet meer te betalen.

Ook Albert Baerdenhof Wiltingh (60) uit Aerdenhout voelt de prijsstijgingen in zijn portemonnee. “Voorheen ging ik altijd uit eten in 3-sterrenrestaurants, maar dat werd te duur”, aldus de vastgoedondernemer. “Voor een eenvoudige bouillabaisse met rivierkreeftjes en een glas Château Suduiraut Sauternes betaal je al 70 euro. En dan heb ik heb ik het nog niet eens gehad over het diner.”

Door de enorme prijsstijgingen is het leven van Albert er niet leuker op geworden. Om het allemaal nog een beetje betaalbaar te houden, eet hij nu alleen nog in goedkope sterrenrestaurants: “Dan praat je over eenvoudige 2-sterrententen, zoals De Bokkedoorns of Ciel Bleu. Het is redelijk eten, maar toch een ster minder. En dat proef je.”

 
Deel dit artikel: