26 ℃
Ook Nederland leeft massaal mee

Al bijna 38 euro ingezameld voor slachtoffers natuurramp Libië

Al bijna 38 euro ingezameld voor slachtoffers natuurramp Libië
Foto: Syariff Hidayatullah / Shutterstock.com

DERNA - In Nederland is tot nu toe bijna 38 euro ingezameld voor de slachtoffers van de natuurramp in Libië. Volgens de gezamenlijke hulporganisaties is de opbrengst daarmee veel hoger dan verwacht voor een ramp in Libië.

In de Libische kustplaats Derna kwamen ruim 5200 mensen om het leven door de storm Daniel en de daaropvolgende overstromingen. Zeker 7000 mensen raakten gewond en een nog veel groter aantal is dakloos geworden. Direct na de ramp hebben veel Nederlanders spontane hulpacties op touw gezet voor de slachtoffers van de natuurramp in Libië. De gezamenlijke hulporganisaties melden dat er al meerdere tientjes ingezameld.

Volgens de hulporganisaties is het niet vreemd dat Nederlanders zich het lot van de Libiërs zo aantrekken. “Nederlanders weten als geen ander hoeveel leed een storm kan veroorzaken. Toen wij in 1953 werd getroffen door een watersnood, waren we ook blij dat er hulp kwam. Dat zijn we uiteraard niet vergeten. Het is dus niet gek dat de donaties nu met hele euro’s tegelijk binnenstromen”, zegt een woordvoerder.

Libië ligt in het noorden van Afrika, net als Marokko waarvoor het Rode Kruis giro 6868 openstelde. “Gezien het overweldigende medeleven hebben we voor de slachtoffers van de natuurramp in Libië ook een gironummer geopend”, aldus de woordvoerder. “Zojuist heeft weer iemand overwogen om iets te doneren, alvorens helaas toch weg te klikken. De intentie was er dus eventjes. Dat is mooi.”

 
Deel dit artikel: