Ajax wint voorbeschouwing Europa League

Ajax heeft de voorbeschouwing van de Europa League-finale gewonnen. De Amsterdammers stonden lange tijd op achterstand tegen Manchester United, maar wisten in de laatste minuut toch te scoren bij de analisten.

Foto: YT CC

In de eerste helft van voorbeschouwing had Manchester United het meeste balbezit. Naar verwachting zette Manchester United de stand al na tien minuten op 0-1, dankzij een doelpunt van Ibrahimović. De voetbalanalisten voorzagen in de 35-ste minuut een schitterende voorzet van Lasse Schöne, maar Kasper Dolberg wist die kans niet te benutten.

Na de rust kwam Ajax in de voorbeschouwingen sterker terug. André Onana wist een schot op doel van Zlatan Ibrahimović ternauwernood te stoppen. Kort daarna volgde de gelijkmaker, door een analyse van Jan Boskamp. Pas in de laatste minuut trok Ajax de overwinning naar zich toe. Een voorspeld doelpunt van Justin Kluivert zette 2-1 op de borden.

Na afloop van de zinderende voorbeschouwing ging het dak eraf in Stockholm. Feestende Ajax-fans vierden de overwinning rond het stadion en in het centrum van de stad. Het was voor het eerst sinds 1995 dat Ajax een Europese voorbeschouwing won. De wedstrijd zelf werd gewonnen door Manchester United.

 
Deel dit artikel: