21 ℃

Ajax wil wekdienst bij hotel van tegenstander overlaten aan professioneel vuurwerkbedrijf

Als het aan voetbalclub Ajax ligt, wordt de gebruikelijke wekdienst bij het hotel van de tegenstander voortaan uitbesteed aan professionals. 

Foto: Steve Quinlan / Shutterstock.com

De wekdienst is nu nog het werk van vrijwilligers. Woensdagochtend was een groep Ajax-fans aanwezig bij het hotel van Tottenham Hotspur om de spelers te wekken met een vuurwerkshow. Sommige fans waren al om 05:00 uur bij het hotel aanwezig.

Toch laat Ajax de wekservice voortaan liever over aan professionele vuurwerkbedrijven. “We waarderen de inzet van onze vrijwilligers, maar we denken dat een professioneel vuurwerkbedrijf meer continuïteit kan bieden”, aldus een woordvoerder van de club. “Bovendien zien we de volgende keer graag wat meer siervuurwerk en wat minder knalvuurwerk. Ook mag het allemaal wat kleuriger.”

Inmiddels is een pyrotechnisch bedrijf benaderd om de wekdienst te gaan verzorgen. “Zij beschikken over de juiste kennis en hebben veel ervaring”, aldus de club. “Mocht Ajax de finale van de Champions League bereiken, dan komt er bij het hotel van de tegenstander een prachtige vuurwerkshow, midden in de nacht. Het gaat toch om een stukje service.”

 
Deel dit artikel: