24 ℃

Ajax wil fuseren met Feyenoord tot nieuwe eredivisieclub Ajax

Ajax wil fuseren met Feyenoord tot nieuwe eredivisieclub Ajax
Foto: Yuri Turkov / goodluz / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Woensdag werd in de Johan Cruijff ArenA het restant uitgespeeld van het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord. Het strijdplan van Ajax richtte zich echter niet op de resterende speeltijd in de Klassieker, maar op de gesprekken die na de wedstrijd moeten plaatsvinden met het bestuur van de Rotterdammers. Ajax hoopt namelijk tot een fusie te komen met Feyenoord.

Interim-algemeen directeur Jan van Halst legt uit hoe Ajax tot dit idee is gekomen: “Zoals niemand zal zijn ontgaan, is het de laatste weken behoorlijk onrustig binnen onze club. Zowel op bestuurlijk als op sportief niveau vallen de resultaten erg tegen. Wil je zo’n neerwaartse spiraal uitstappen, dan vergt dat een drastische verandering. Fuseren met Feyenoord is zo’n verandering.”

Volgens Van Halst zouden Ajax en Feyenoord kunnen fuseren tot een nieuwe eredivisieclub genaamd Ajax: “Als we onze krachten bundelen, zal Ajax een club worden die beschikt over een kwalitatief sterke spelersgroep. Een hecht team dat meedoet om de nationale én internationale prijzen. De Klassieker zal weliswaar verdwijnen uit de Eredivisie, maar wat je ervoor terugkrijgt is een fusieclub met mondiaal aanzien die bekend staat om attractief, oogstrelend spel.”

Van Halst geeft tot slot aan dat een fusie ook voor Feyenoord een hoop kan opleveren: “Feyenoord-spelers krijgen eindelijk de kans om in een groot, mooi stadion te voetballen en het legioen hoeft niet steeds zes jaar te wachten op een prijs. Kortom, een win-winsituatie waarbij ook Rotterdammers straks vol trots kunnen zeggen: ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.'”

 
Deel dit artikel: