26 ℃

‘Ajax’ verdwijnt van Amsterdam Arena

De directie van de Amsterdam ArenA en de familie van Johan Cruijff zijn het bijna eens over de nieuwe naam van het stadion. Beide partijen willen dat het stadion naar de voetballegende worden vernoemd. De deal houdt in dat de borden met daarop het Ajax-logo zullen worden verwijderd.

arena-amsterdam-ajax-stadion-bordJohan Cruijff overleed in maart. Direct na zijn dood ontstond het idee om de Amsterdam Arena te hernoemen naar Johan Cruijff-stadion. Amsterdam wil zo de legendarische voetballer eren.

De familie wil echter niet dat het stadion ook nog de naam van een commerciële partij meekrijgt, om te voorkomen dat de naam Johan Cruijff in verband wordt gebracht met een willekeurige onderneming. De directie van de Amterdam Arena zal die wens waarschijnlijk respecteren, wat betekent dat ook de naam van de commerciële voetbalclub Ajax niet meer aan het stadion verboden zal worden.

Voetballiefhebbers zijn blij met het eerbetoon aan Cruijff. “Voor de ingang van de ArenA hangen nog enorme borden met daarop het logo van Ajax. Daar zou Johan Cruijff nooit mee geassocieerd willen worden”, weet voetbalfan Wesley Torrenaar uit Rotterdam. “Haal die weg en hang er levensgrote afbeeldingen van Cruijff. Hij heeft dat verdiend.”

 
Deel dit artikel: