11 ℃

Ajax scout keeper Finn (9) als ballenjongen: “Hij heeft het in zich”

Ajax scout keeper Finn (9) als ballenjongen: “Hij heeft het in zich”
Foto: Gorynvd / Shutterstock.com

ALBLASSERDAM - Het is een memorabele dag voor de 9-jarige Finn Gorthaan. De keeper van amateurvereniging KVC Alblasserdam werd dit weekend namelijk na zijn wedstrijd aangesproken door een scout van Ajax die vertelde veel potentie in hem te zien als ballenjongen.

“Nadat ik Finn een kwartiertje had geobserveerd, wist ik al: dit is een bijzonder kereltje”, vertelt Ajax-scout Ron. “Finn overziet het spelletje, blijft voortdurend alert en weet op welke momenten hij tijd moet rekken of juist bij moet dragen aan een snelle spelhervatting. Finn bezit naar mijn idee echt het Ajax-DNA en is precies het type ballenjongen waar Ajax naar op zoek is. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten en groeimogelijkheden, maar we moeten niet vergeten dat Finn pas negen jaar oud is. Hij kan zich bij ons nog volop ontwikkelen de komende jaren.”

Voor Finn is het een droom die uitkomt: “In vriendenboekjes stond vaak de vraag: wat wil je later worden als je groot bent? Ik schreef toen altijd dat ik heel graag profballenjongen wilde worden. Dat Ajax nu naar mij komt kijken en blij wordt van mij, vind ik heel leuk. Papa hoopte ook altijd dat ik ooit als prof in de Johan Cruijff Arena te zien zou zijn, dus hij is vast trots op mij.”

Om al eens een profballenjongen aan het werk te kunnen zien, is Finn door Ajax uitgenodigd om op 18 februari de thuiswedstrijd tegen NEC bij te wonen.

 
Deel dit artikel: