17 ℃
Ajax landskampioen

Feyenoord feliciteert Ajax met ‘bescheiden succesje’

Foto: YT CC

Ajax ontvangt felicitaties uit het hele land na het binnenhalen van de landstitel. Door een 5-0 overwinning op Heerenveen werd Ajax woensdagavond landskampioen. Ook de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft Ajax inmiddels gefeliciteerd met het – volgens Feyenoord – “bescheiden succesje”.

Feyenoord-trainer Arne Slot noemt de overwinning op Heerenveen ‘best knap van de Amsterdammers’. “Heerenveen is natuurlijk wel een heel makkelijke tegenstander en 5-0 zijn geen indrukwekkende cijfers, maar het gaat om de winst”, aldus de Feyenoord-trainer. “Ik kan me voorstellen dat de Amsterdammers redelijk tevreden zijn met dit bescheiden succesje.”

Toch had Slot ook kritiek: “Met name in de tweede helft liet Ajax kansen liggen. Dat is jammer. Als je tegen Heerenveen voetbalt, moet in principe elk schot raak zijn. Als Feyenoord daar had gestaan, was het met gemak 15-0 geworden. Daar ben ik heel eerlijk in.”

“Ik gun Ajax dit feestje van harte”, besloot de sportieve Slot. “Maar je moet het natuurlijk wel in het juiste perspectief zien. Het gaat om het landskampioenschap, niet om de Conference League of zo.”

 
Deel dit artikel: