17 ℃

Ajax laat zich van beste kant zien: Mislintat gratis aangeboden bij Feyenoord en PSV

Ajax laat zich van beste kant zien: Mislintat gratis aangeboden bij Feyenoord en PSV
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Ondanks dat Ajax in een diep dal zit, laat de Amsterdamse club toch zien een groot hart te bezitten. Terwijl de hoofdingang van de ArenA werd aangevallen door fanatieke supporters, maakte de club tijd vrij om directeur voetbalzaken Sven Mislintat aan te bieden bij Feyenoord en PSV.

Buiten de ArenA moest de ME zondagmiddag meerdere charges uitvoeren om een belegering van de hoofdingang te voorkomen. Intussen probeerden bestuurders van Ajax telefonisch contact te krijgen met Feyenoord en PSV. Ze wilden de diensten van hun technisch directeur gratis en voor niets aanbieden bij hun directe concurrenten. Met dat gebaar wil de club haar collegialiteit en betrokkenheid tonen.

“Ondanks het feit dat het bij ons nu iets minder gaat, willen we toch dat andere clubs zich blijven ontwikkelen”, zegt interim-algemeen directeur Jan van Halst. “Ajax wordt vaak gezien als het Bayern München van Nederland. Dan moet je ook zo groot zijn om andere clubs te helpen om zich kwalitatief te versterken. Daarom hebben we besloten om Mislintat gratis en voor niets voor tien jaar uit te lenen aan Rotterdam of Eindhoven.”

Dat het niet gaat om een loze belofte, bewees Ajax vrijwel direct. “We hebben Mislantat direct vrijgemaakt voor onze collega’s in Rotterdam en Eindhoven”, aldus Van Halst. “Zo’n aanbod laten ze natuurlijk niet lopen, dus we verwachten elk moment een telefoontje.”

 
Deel dit artikel: