14 ℃

Ajax-aandeelhouder Kroes kritisch over 6-0 deal met Feyenoord: “Winstmarge moet omhoog”

Ajax-aandeelhouder Kroes kritisch over 6-0 deal met Feyenoord: “Winstmarge moet omhoog”
Foto: YT CC

AMSTERDAM - Ajax-aandeelhouder Alex Kroes is ontevreden nadat het bedrijf met 6-0 onderuitging tegen concurrent Feyenoord. Volgens Kroes moeten de winstmarges bij Ajax omhoog. “Dit soort verliezen kosten mij ontzettend veel geld”, aldus de aandeelhouder.

Ajax leed zondagmiddag een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord. “Het is Ajax helaas niet gelukt om de deal met Feyenoord met een positief resultaat af te ronden”, zegt aandeelhouder Alex Kroes. “Door inefficiënte bedrijfsprocessen op het veld bleef onderaan de streep een nettoverlies van 6-0 over. Dat zijn cijfers waar ik als aandeelhouder niet vrolijk van word.”

Toch moet volgens Kroes bij het analyseren van de Feyenoord-deal niet alleen naar het aantal doelpunten worden gekeken: “De wedstrijd tegen Feyenoord kan voor Ajax N.V. nog steeds een lucratieve onderneming zijn geweest. De kaartverkoop en het percentage daarvan dat aan Ajax wordt overgemaakt, tellen ook mee voor de EBITA van deze wedstrijd. Het is wel gewoon business. Een wedstrijd verliezen is nooit leuk, maar uiteindelijk gaat het om een positieve cashflow.”

 
Deel dit artikel: