13 ℃

AIVD en IS nog niet eens over datum aanslag

Er is nog geen definitieve datum voor de grote aanslag van IS of Al-Qaida. Beide terreurorganisaties zijn in onderhandeling met de AIVD, maar het is nog niet gelukt om een datum te prikken.

AIVD-en-IS-niet-niet-eens-over-datum-aanslagIS en Al-Qaida willen dolgraag een grote, spectaculaire aanslag plegen in Europa, meldde De Telegraaf. “Uiteraard gebeurt dat in goed overleg met de veiligheidsdiensten”, licht IS-woordvoerder Mohammed El-Soubhi toe. “We zullen eerst onze agenda’s naast elkaar moeten leggen.”

De AIVD geeft aan voorlopig geen tijd te hebben om een eventuele nieuwe aanslag te onderzoeken. “Al-Qaida en IS zijn wat aanslagen betreft erg ambitieus”, aldus een woordvoerder. “Dan zeggen wij: Jongens, even rustig aan. Laten we eerst eens rustig de uitkomst van eerdere aanslagen afwachten.”

De terroristen weten ook nog niet waar een eventuele nieuwe aanslag zou kunnen plaatsvinden. “Gemeentes liggen vaak dwars. Het is een heel gedoe om op tijd de vergunningen rond te krijgen”, aldus El-Soubhi.

 
Deel dit artikel: