24 ℃

AIVD beledigt Nederlanders met simpele kerstpuzzel

“Een lachertje”. Zo noemen puzzelaars de nieuwe kerstpuzzel van de AIVD. De inlichtingenorganisatie komt jaarlijks met een puzzel om Nederlanders uit te dagen. Dit jaar blijkt dat de AIVD de Nederlandse bevolking behoorlijk onderschat.

kerstpuzzel-aivd-watstaathierDe AIVD Kerstpuzzel bestaat uit 27 uiterst eenvoudige onderdelen. Deelnemers krijgen tot en met maandag 16 januari de tijd om de antwoorden in te sturen. Er hangt geen prijs aan de kerstpuzzel; de opgaven zijn puur bedoeld om de intelligentie van de bevolking te testen.

Een testpanel, dat de opgaven in gemiddeld vijftien minuten oploste, vindt de kerstpuzzel veel te eenvoudig. “Ja, sorry hoor, maar als dit het niveau is waarop de AIVD ons inschat, dan noem ik dit een belediging voor het volk”, grinnikt één van de deelnemers. “Iedereen met een IQ van boven de totale debiliteitsgrens moet dit binnen twintig minuten kunnen oplossen.”

In dit artikel staat de link naar de AIVD Kerstpuzzel. Als u de link niet kunt vinden, moet u er sowieso niet aan beginnen.

 
Deel dit artikel: