18 ℃

Air France-KLM relativeert 7,1 miljard euro verlies: “Is maar 400 euro per Nederlander”

Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Vandaag kwam vliegmaatschappij Air France-KLM met de jaarcijfers over 2020. Het verlies bedroeg 7,1 miljard euro. Het bedrijf zelf vindt dat meer dan acceptabel.

Air France-KLM schreef de slechtste cijfers in de geschiedenis van het bedrijf. Over het jaar 2020 kwam het verlies uit op maar liefst 7,1 miljard euro. Volgens het bedrijf zelf is er weinig aan de hand. Woordvoerder Baksteen laat weten dat het verlies heel goed is op te hoesten door alle Nederlanders: “Het gaat om een miezerige 400 euro per Nederlander. Dat kan een rijk land zich makkelijk permitteren.”

Het kabinet heeft al veel geld gestoken in de maatschappij en de kans dat ook in het jaar 2021 een fors verlies wordt geleden is groot. Maakt Baksteen zich geen zorgen over het draagvlak van de maatschappij? “Absoluut niet”, zegt Baksteen met grote stelligheid. “KLM zit in de harten van de Nederlanders. Ik ben er van overtuigd dat elke Nederlander uiteindelijke met liefde en plezier 1000 euro over heeft voor onze maatschappij. Want let wel: als wij er niet meer zijn kunnen Nederlanders alleen nog maar vliegen met veel goedkopere maatschappijen. Daar zit natuurlijk niemand op de wachten.”

 
Deel dit artikel: