22 ℃

Agressie tegen wielrenners vanaf 11 mei weer toegestaan

Foto: Ihoryer / Shutterstock.com

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden in Nederland steeds verder versoepeld. Vanaf 11 mei is agressie tegen wielrenners met asociaal verkeersgedrag weer toegestaan. Wel zijn hier nog bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Door het mooie weer en een overschot aan vrije tijd zijn momenteel veel wielrenners actief. Het is bekend dat vrijwel alle wielrenners daarbij zeer asociaal rijgedrag vertonen. “Het is een grote groep die het verpest voor de rest”, zegt verkeersdeskundige Gerard Oefermans. “Door de recente maatregelen hebben ze helaas vrij baan gekregen. Dat zal na 11 mei wel afgelopen zijn.”

Er wordt opgeroepen om tijdens de uiting van agressie het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden door geen fysiek contact te maken. Dit kan bijvoorbeeld door tijdens de actie in de auto te blijven zitten met de ramen gesloten, of door de wielrenner op afstand verbaal aan te vallen.

Wanneer ook het geweld tegen hulpverleners weer is toegestaan is vooralsnog onduidelijk. Gehoopt wordt dat dit voor de jaarwisseling weer mogelijk is.

 
Deel dit artikel: