14 ℃

Agenten hopen op nieuwe WK-winst Marokko: “In deze dure tijden is elk overuur een zegen”

Agenten hopen op nieuwe WK-winst Marokko: “In deze dure tijden is elk overuur een zegen”
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Nederlandse politieagenten hopen massaal dat het Marokkaans elftal vandaag ook hun laatste poulewedstrijd wint tijdens het WK in Qatar. De hevige inflatie in ons land zorgt ervoor dat bijna elke agent hunkert naar overuren.

Voorzitter Tjerk Veldkamp van de Algemene Agenten Vakbond (AAV) zegt desgevraagd dat veel van zijn leden inderdaad uitkijken naar een nieuwe overwinning van het Marokkaanse voetbalelftal: “De vorige overwinning van Marokko zorgde voor maar liefst 3.000 overuren voor onze agenten. Een hartverwarmend resultaat. Zeker in de dure decembermaand.”

Veldkamp hoopt dat een Marokkaanse overwinning vandaag zelfs tussen de 6.000 en 10.000 extra uren kan opleveren voor zijn agenten: “De vorige winst van het Marokkaans elftal had nog geen directe consequenties voor het toernooi. Als ze vandaag winnen wel. Dan plaatsen ze zich voor de achtste finale. Dan zal het feestgedruis naar onze inschatting niet beperkt blijven tot de grote steden. Ik heb daarom ook al agenten gesproken uit onder meer Veghel en Maaseik die een kaarsje hebben aangestoken bij een Mariabeeldje om op deze wijze de Marokkaanse voetballers extra kracht van boven mee te geven.”

 
Deel dit artikel: