12 ℃

“Afstand houden is met mijn werk heel moeilijk”

Foto: Kryzhov / Shutterstock.com

In verband met het coronavirus worden Nederlanders dringend geadviseerd om afstand van elkaar te houden. Minimaal anderhalve meter, om precies te zijn. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij spraken met de 23-jarige Alicia.

Het is acht uur ’s avonds. Zoals elke avond slentert Alicia over straat. Met uitdagende kleding probeert Alicia de passerende mannen te verleiden. Ze is al een paar uur aan het werk, maar ze heeft nog geen klant gezien. Het is duidelijk dat deze branche hard getroffen wordt door de coronacrisis. “De meeste mannen blijven weg”, zucht ze. “Er zijn zelfs mannen die misbruik maken van de situatie. Ze weten dat er momenteel weinig klanten zijn, dus gaan ze lopen afdingen. Dan willen ze all the way voor twintig euro.”

Eindelijk stopt er een auto. Een man draait het raampje open en onderhandelt met Alicia over de prijs. “Niet alleen de prijzen staan onder druk. Inhoudelijk is het werk ook lastiger”, vertelt Alicia. “Het is moeilijk om dit werk goed te doen als je nergens aan mag zitten. Dan moet je creatief zijn. Mijn klanten zullen zelf een handje moeten helpen, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Aan het einde van de avond heeft Alicia slechts twee klanten gehad. “Allebei iets oudere mannen. Ze wilden een snelle knipbeurt”, zucht ze. “Ik hoop dat deze coronacrisis snel voorbij is, want op deze manier is bijna niets te verdienen voor een thuiskapster zoals ik.”

 
Deel dit artikel: