13 ℃

Afscheidscadeautjes voor juffen en meesters meestal van weinig waarde

Afscheidscadeautjes voor juffen en meesters meestal van weinig waarde
Foto: Dobruk Olena / Vereshchagin Dmitry / Shutterstock.com

Nu het schooljaar bijna voorbij is, krijgen veel juffen en meesters weer de broodnodige afscheidscadeautjes van hun leerlingen. Toch valt de oogst vaak tegen. “Elk jaar is het weer een teleurstelling. Sommige kinderen maken zich er gemakkelijk vanaf met een goedkoop doosje Merci of een pot snoep. Echt schandalig”, zegt basisschooldocent Ranja Schebbing.

Boos houdt juf Ranja een zelfgemaakt kaartje omhoog. ‘Bedankt Juf’, staat erop. “Elk schooljaar krijg ik tientallen van dit soort knutselwerkjes”, zucht juf Ranja. “Ik werk me het snot voor de ogen voor die kinderen en aan het einde van het schooljaar krijg ik dit. Snap je dat dat pijn doet?”

Meester Jaap Theunis herkent het probleem: “Je verwacht van de klas toch een stukje waardering in de vorm van een fraai afscheidscadeau. Maar dan komt zo’n kind aan met een pennenbakje van de Action, of een zak drop. Dan denk ik: godverdomme, waar dóe ik het eigenlijk voor?”

Om niet wéér te worden teleurgesteld, besloot meester Jaap om het dit jaar anders aan te pakken: “Ik heb een paar weken geleden al een iPhone 14 Pro op het digibord getekend. Met een uitroepteken erbij. En nu maar hopen dat die kids de hint oppakken.”

 
Deel dit artikel: