13 ℃

Afrikaanse kinderen lijden aan tekort aan MB’s

Foto: Cecil Bo Dzwowa / Shutterstock.com

Veel kinderen in de Derde Wereld hebben een chronisch tekort aan MB’s. Dat blijkt uit een rapport van de hulporganisatie HelpChild.

Vooral in Afrika is de nood hoog, zeggen hulpverleners. In het straatarme Afrikaanse land Burundi heeft 93 procent van de kinderen tot 16 jaar een tekort aan MB’s. In Ethiopië en Soedan zitten hele dorpen soms weken zonder MB’s.”

Hulpverlener Emma Huylen verbleef zes maanden in Centraal-Afrika en schrok van wat ze daar aantrof. “De meeste kinderen hebben maar 500 MB. En daar moeten ze de hele maand van youtuben. Sommige kinderen zijn na een week al door hun databundel heen. Je hart breekt als je dat ziet”, vertelt Huylen.

Volgende maand start een inzamelingsactie om de kinderen in Afrika te helpen. “Hier in Europa hebben we MB’s in overvloed. Voor ons is een tekort bijna niet voor te stellen”, legt Huylen uit. “Daarom vragen wij mensen om een donatie. Ook al zijn het maar een paar MB’s. Dat lijkt misschien niet veel, maar voor de kinderen in Afrika betekent het vijf minuten langer tiktokken.”

 
Deel dit artikel: