13 ℃

Afrikaanse dorpen starten inzamelingsacties voor Nederlandse slachtoffers eerste vorstdag

Foto: Kwame Amo / Daniel Jedzura / Shutterstock.com

Ook vanuit het buitenland komen inmiddels de eerste hulpacties op gang voor Nederlanders die zijn getroffen door de vorst. Veel Nederlandse automobilisten kwamen dinsdagochtend in de problemen door bevroren autoruiten.

Ons land werd vannacht en vanochtend overvallen door temperaturen die diep onder het vriespunt lagen. De rampzalige gevolgen van de plotselinge temperatuurdaling zijn door het hele land zichtbaar. Via social media gaan de beelden vandaag al snel de hele wereld over. De beelden van hopeloze mensen die op ijskoude perrons wachten op vertraagde treinen, roodbevroren handen na het krabben van autoramen en verlate autowrakken als gevolg van ongelukken door gladheid hebben ook in het buitenland diepe indruk gemaakt.

In Afrika worden razendsnel inzamelingsacties gestart voor de slachtoffers van de eerste vorstdag van het winterseizoen in Nederland. De actie is opgezet door bewonersorganisatie uit het dorp Aboramban in Equatoriaal-Guinea. Naast geld worden ook spullen ingezameld. De organisatie heeft samen met diverse partners een bijeenkomst  georganiseerd en daaruit kwam naar voren dat er in Nederland vooral behoefte is aan merkkleding, toiletartikelen en spelcomputers.

 
Deel dit artikel: