24 ℃

Aflevering Married at First Sight met Mark Rutte mogelijk toch uitgezonden

Aflevering Married at First Sight met Mark Rutte mogelijk toch uitgezonden
Foto: Steve Ikeguchi / Frederic Legrand Comeo / Shutterstock.com

RTL gaat de aflevering van het programma Married at First Sight met Mark Rutte in de aanloop naar de verkiezingen mogelijk alsnog uitzenden. Politiek analist Fons Knielen noemt de deelname van Rutte aan het programma een sterke zet.

Vlak voor de verkiezingen grijpen politieke kopstukken elke gelegenheid aan om hun partij voor het voetlicht te brengen. VVD-partijleider Mark Rutte schuift niet alleen aan bij Vandaag Inside, maar zal ook te zien zijn in het programma Married at First Sight. RTL mag de vorig jaar opgenomen aflevering waarschijnlijk toch uitzenden.

“Enerzijds zijn het natuurlijk uiterst gênante beelden, vooral omdat Rutte zichtbaar moeite had om zijn opwinding onder controle te houden. Anderzijds zitten we wel in verkiezingstijd en is het belangrijk dat politici zich eens van een andere kant laten zien. We kennen Mark Rutte vooral als de pragmatische, onfeilbare premier, maar hij is natuurlijk ook gewoon een mens van vlees en bloed, met alle romantische gevoelens die daarbij horen”, zegt politiek analist Fons Knielen.

Volgens Knielen is het slim dat Rutte in Married at First Sight zijn kwetsbaarheden toont: “Het maakt hem juist heel menselijk. Kiezers zullen zich in de premier herkennen. We hebben toch allemaal weleens een blauwtje gelopen? Die scène waarin hij wordt uitgelachen hoeft er niet eens in.”

 
Deel dit artikel: