Aerosolen: “Wij verspreiden het coronavirus helemaal niet”

Foto: Sam 100 / TGMCG / Shutterstock.com

Diverse wetenschappers zeggen dat aerosolen betrokken zijn bij de verspreiding van het coronavirus. De aerosolen zelf wijzen die beschuldiging van de hand. “Wij hebben hier niets mee te maken”, zegt aerosol Frank Wichmeester.

Volgens wetenschappers zouden mensen via aerosolen met het coronavirus besmet kunnen worden, vooral wanneer aerosolen lang in een ruimte blijven hangen. Dat schiet bij de aerosolen in het verkeerde keelgat. “Allemaal smaad en laster”, zeggen de aerosolen bij monde van Frank Wichmeester.

Het is niet de eerste keer dat de aerosolengemeenschap beschuldigd wordt van betrokkenheid bij een besmettelijke ziekte. Ook bij de wereldwijde uitbraak van de Spaanse griep in 1912 werden de aerosolen als hoofdverdachten aangemerkt. Onterecht, zo bleek achteraf.

“Het is makkelijk om steeds maar weer naar de kleinsten te wijzen, maar wij pikken dat niet langer”, briest Wichmeester. “Als wetenschappers ons ergens van beschuldigen, laat ze dan maar met bewijs komen. Op deze manier bezorgen ze aerosolen alleen maar een slechte naam. U moest eens weten hoe die zogenaamde virologen op ons neerkijken.”

 
Deel dit artikel: