16 ℃

Advocaten toeslagenouders stoppen: “Die arme sloebers kunnen ons helemaal niet betalen”

Advocaten toeslagenouders stoppen: “Die arme sloebers kunnen ons helemaal niet betalen”
Foto: Jpc-prod / Salivanchuk Semen / Shutterstock.com

Enkele van de advocaten die ouders bijstonden rondom het toeslagenschandaal zijn ermee gestopt. Volgens hen is de kans dat de ouders niet kunnen betalen te groot.

Advocate Frederique Hiltermann is één van de advocaten die de handdoek in de ring hebben gegooid. “Als je elke drie weken overlegt, loopt mijn rekening gigantisch op. De kans dat mijn cliënten mij helemaal niet kunnen betalen, is reëel. De rekening dreigt dus vooral bij de advocaten terecht te komen. Dat is natuurlijk wel heel onrechtvaardig. Mijn Tesla moet ook gewoon om de twee jaar vervangen worden.”

Toch verwacht de advocaat dat de schade van de toeslagenaffaire uiteindelijk beperkt blijft: “De ouders van de toeslagenaffaire zijn natuurlijk uitgemergelde, kale kippen, maar dat zal ons niet beletten om elke euro op hen te verhalen. Als advocaten kennen we de juridische wegen maar al te goed. Dus die ouders zullen uiteindelijk elke cent van ons uurloon van 350 euro gaan betalen. Het gaat ons niet alleen om het geld, maar ook om een stukje rechtvaardigheid.”

 
Deel dit artikel: