27 ℃

“Advocaat had bitterballen nooit mogen uitdelen”

Sparta-trainer Dick Advocaat krijgt felle kritiek op zijn persconferentie, waarbij hij rondging met een schaal bitterballen. “Dit heeft met voetbal niets te maken”, aldus een woedende voedingsdeskundige.

Foto: YT CC

Na het verlies tegen Vitesse liet de trainer zich troosten met een flinke schaal bitterballen. Hij probeerde zijn collega Henk Fraser ook een bitterbal te laten eten, maar die bedankte. “Echt niet?”, drong Advocaat aan, waarna hij zijn vette snacks aan de pers probeerde te slijten.

“Dick Advocaat had die bitterballen nooit mogen uitdelen. Bitterballen zijn extreem ongezond”, weet voedingsdeskundige Elsbeth de Lange. “Een portie gefrituurde bitterballen bevat bijna driehonderd calorieën. Hij is niet voor niets zo dik. Hoe haalt Advocaat het in zijn hoofd om deze troep aan te bieden? Hij jaagt mensen de dood in.”

De Lange vindt het jammer dat er na voetbalwedstrijden steeds ongezonder wordt gegeten: “Wat is het volgende? Een broodje kroket? Voor mij zou dat een reden zijn om iemand te schorsen.”

 
Deel dit artikel: