11 ℃

Advies: “Kabinet moet vanwege fouten een jaar blijven zitten”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De verkiezingen moeten worden uitgesteld en het huidige kabinet moet het afgelopen jaar overdoen. Dat staat in een advies van instituut Slingenberg aan de Tweede Kamer.

Het instituut analyseerde de prestaties van het kabinet Rutte III in het afgelopen jaar en kwam tot een vernietigende conclusie: “Het kabinet heeft op essentiële punten steken laten vallen. Denk daarbij aan de toeslagenaffaire en de achterlopende vaccinaties. Als het kabinet nu zou mogen vertrekken, dan komen de bewindslieden er wel héél makkelijk mee weg. Wij zeggen: herstel eerst je fouten en stap dan pas op.”

Wel houdt het instituut Slingenberg rekening met de moeilijke omstandigheden waarmee het kabinet in het afgelopen jaar te maken kreeg: “Door de coronacrisis heeft het kabinet haar prioriteiten moeten verleggen naar de gezondheidszorg. Hierdoor zijn andere plannen stil komen te liggen. Dat kan het kabinet niet worden aangerekend. Uiteraard kon men de pandemie niet voorzien. Juist daarom is het redelijk als het kabinet een extra jaar krijgt om alsnog te laten zien wat het waard is.”

 
Deel dit artikel: