Advies consumentenorganisaties: wees kritisch ten aanzien van kerstpakket

Advies consumentenorganisaties: wees kritisch ten aanzien van kerstpakket
Foto: Irina Gutyryak / Shutterstock.com

De meeste mensen kiezen ervoor om het kerstpakket van hun werkgever pas uit te pakken als ze te midden van hun huisgenoten zijn. “Dat is aardig, maar het is de vraag of dat ook verstandig is”, zegt Gijsbert Laarhoven, woordvoerder namens een aantal Nederlandse consumentenorganisaties. “Wij adviseren onze leden om na ontvangst van het pakket altijd meteen te onderzoeken wat er precies in zit.”

De woordvoerder legt uit: “In Nederland worden jaarlijks ruim anderhalf miljoen kerstpakketten samengesteld. Gespecialiseerde bedrijven beginnen daarmee al in het voorjaar. Producten die op dat moment nog goed of modern lijken, kunnen inmiddels dus over de datum zijn of hopeloos verouderd.”

Laarhoven raadt aan om elk artikel dat u in de doos ziet hardop een cijfer te geven. Als iets bij u een onvoldoende scoort, legt u het gewoon aan de kant en weigert u het mee te nemen. Trek u intussen niets aan van afkeurende geluiden van aanwezige collega’s en leidinggevenden. Alles is beter dan de minachting van het gezin, omdat u zich opnieuw door uw werkgever met allerlei troep heeft laten afschepen.

 
Deel dit artikel: