29 ℃

AD start discussie over Zwarte Piet-discussie

De discussie over Zwarte Piet is in een nieuwe fase beland. Het AD startte vanmorgen een discussie over de discussie over Zwarte Piet. Verschillende Bekende Nederlanders discussiëren mee over de vraag of er tijdens de discussie over Zwarte Piet over de discussie over Zwarte Piet moet worden gediscussieerd.

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis wil eigenlijk niet meediscussiëren over de discussie over Zwarte Piet, maar wil de discussie niet uit de weg gaan. “We willen hier zeker geen standpunt innemen. We willen alleen de juiste discussies op de juiste plaats en tijd voeren”, schrijft Nijenhuis.

Verschillende Bekende Nederlanders mengen zich in de discussie over de discussie over Zwarte Piet. “We moeten de discussie nu even opzij schuiven, al bestaat discussie natuurlijk niet voor niets”, discussieert acteur Bram van der Vlugt. “Laten we die discussie op een ander moment voeren, niet nu”, aldus Sinterklaaskenner Jan Slagter. “Kinderen begrijpen de discussie niet”, vult kindervriend Lee Towers aan.

Discussieleider Gert Timmerman vindt het goed dat er gediscussieerd wordt over de discussie over Zwarte Piet. “Je moet discussiëren over een discussie op het moment dat er over de discussie discussie wordt gevoerd”. Hij pleit voor een discussie over de discussie over de discussie over Zwarte Piet.

 
Deel dit artikel: