Actrice Gerda moest praten tijdens sollicitatie

Beginnend actrice Gerda Bleyter is diep beledigd. Vol verwachting ging ze naar een castingbureau, maar na een gesprek werd ze gewoon aangenomen.

Foto: Shutterstock.com

“Toen ik de vacature voor figurant in een soapserie zag, sprak de baan me meteen aan. Ik heb de hele procedure netjes gevolgd: Eerst een sollicitatiebrief gestuurd en ik werd meteen uitgenodigd voor een gesprek”, vertelt de 53-jarige actrice.

Ze had zich goed voorbereid: “Ik had een nieuw setje aan en een lekker geurtje. Je wilt toch fris overkomen.” Na de kennismaking met de producer en de castingdirecteur had Gerda een gesprek. Ze bespraken haar CV en ze vroegen naar haar positieve en minder positieve eigenschappen. Ook werd haar motivatie besproken en moest ze een stukje acteren.

Gerda was verbaasd dat ze haar daarna feliciteerden. Aangedaan vertelt ze: “Maandag mag ik beginnen. Ze stuurden me gewoon naar huis. Ik heb niks hoeven aanraken, niks hoeven uittrekken. Geen borst is bloot geweest en geen betasting heeft plaatsgevonden. Niks.”

Gerda voelt zich diep vernederd door de producer en de castingdirecteur. “Alsof ik naast mijn CV niet nog veel kwaliteiten heb. Sommige talenten zijn niet op papier uit te drukken”, zegt ze, terwijl ze een knoopje losmaakt. “Hebben jullie het ook zo warm?”

 
Deel dit artikel: