11 ℃

Actrice Chlamydia Hoefnagel overleden

In haar woonplaats Bussum is Chlamydiasis Hoefnagel overleden, bij het grote publiek beter bekend als Chlamydia. Vanaf de jaren ’60 was Hoefnagel in te zien in talloze Nederlandse speelfilms.

Foto: Sanek / Shutterstock.com

Chlamydia werd geboren als dochter van een Griekse wijnboer en een Nederlandse violiste. Na haar middelbare school studeerde Chlamydia aan de Amsterdamse Toneelacademie. De film ‘Dampende Lijven’ (1964) betekende haar grote doorbraak. Tot ver in de jaren ’90 speelde Chlamydia een belangrijke rol in de Nederlandse filmwereld.

Met haar stormachtige liefdesleven trok Chlamydia regelmatig de aandacht van de roddelpers. Gedurende haar carrière zou ze met meer dan vijfhonderd mannen het bed hebben gedeeld. In een interview zei ze daarover: “Liefde is eindig, zelfs vriendschap verdwijnt, maar het mannelijk lid blijft eeuwig overeind”.

Chlamydia Hoefnagel was de laatste jaren van haar leven nagenoeg blind. Enkele maanden geleden belandde ze in het ziekenhuis met een opstijgende urineweginfectie die was overgeslagen naar haar eileiders. Daaraan is ze uiteindelijk overleden. Chlamydia werd 89 jaar.

 
Deel dit artikel: