15 ℃

Activistische peuter lijmt zich vast aan zelfgemaakte tekening, motief nog onduidelijk

Activistische peuter lijmt zich vast aan zelfgemaakte tekening, motief nog onduidelijk
Foto: Evrymmnt / Sorin Vidis / Shutterstock.com

In de kunstwereld is grote beroering ontstaan rond een actie van een 1-jarige peuter. Het kind lijmde zich vrijdagmiddag vast aan een zelfgemaakte tekening. Onduidelijk is wat de peuter hiermee wilde bereiken.

“Dit incident staat helaas niet op zichzelf”, weet kunstkenner Adriaan Meauvert. “We zien de laatste tijd steeds vaker dat peuters een kunstwerk vernielen door zich eraan vast te lijmen. Dat het nu ook in huiselijke kring gebeurt, is natuurlijk extra verontrustend.”

Het is niet bekend waarom de peuter zich aan de tekening vastlijmde. “Hij heeft geen verklaring voorgelezen, of anderszins zijn bedoelingen kenbaar gemaakt”, zegt Meauvert. “Mogelijk wilde hij de wereld op deze manier behoeden voor de klimaatverandering, in de belevingswereld van een peuter werkt dat zo. Maar misschien was het hem slechts te doen om de aandacht. We weten het niet.”

Na een uur was de hand van de peuter losgemaakt. “De tekening raakte beschadigd, maar is nog wel te herstellen”, aldus Meauvert. “Godzijdank gooide hij er dit keer geen soep overheen.”

 
Deel dit artikel: