21 ℃

Activiste Kim Lijsterbos (22) stapt over van Extinction Rebellion naar Free Palestine

Activiste Kim Lijsterbos (22) stapt over van Extinction Rebellion naar Free Palestine
Foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Een opmerkelijke transfer in de demonstratiewereld. De 22-jarige Kim Lijsterbos demonstreert voortaan voor de Palestijnen. De bekende activiste stapt over van Extinction Rebellion naar Free Palestine.

Lijsterbos demonstreert al vanaf haar zestiende. Ze viel op tijdens de demonstraties tegen klimaatverandering in 2018. Met haar overtuigende demonstratiestijl trok ze de aandacht van verschillende protestgroepen. Lijsterbos tekent bij Free Palestine een contract voor drie jaar.

“Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier tegen klimaatverandering gedemonstreerd, maar ik denk dat het nu tijd is voor een volgende stap in mijn carrière”, zegt Lijsterbos over de transfer. “Het klimaatverhaal begon toch een beetje sleets te worden en na zo veel jaren wil ik ook weleens tegen iets anders demonstreren.”

Lijsterbos krijgt bij Free Palestine de kans om samen te werken met internationale topdemonstranten uit onder meer Berlijn, Londen en Sint-Gillis. “Voor mij is dat een droom die uitkomt”, glundert ze. “Palestina is momenteel weer een populair gespreksonderwerp en ik heb ontzettend veel zin om ertegen te demonstreren. Of ervoor. Dat weet ik nog niet precies. Ik krijg morgen te horen wat de bedoeling is.”

 
Deel dit artikel: