14 ℃

Activist Bert (45) stapt over van coronabeweging naar boze boeren

Activist Bert (45) stapt over van coronabeweging naar boze boeren
Foto: Jay Kogler / Shutterstock.com

De 45-jarige Bert Juchens demonstreert voortaan tegen de stikstofplannen van het kabinet. De bekende activist stapt over van de coronabeweging naar de boze boeren.

Juchens demonstreert al zo’n vijfentwintig jaar tegen van alles, waarvan de laatste vier jaar professioneel. Zijn doorbraak kwam pas in 2020, toen hij demonstreerde tegen de coronamaatregelen. Met zijn overtuigende demonstratiestijl trok hij de aandacht van verschillende protestgroepen. Uiteindelijk is zijn keuze gevallen op de boeren.

“Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier tegen de coronamaatregelen gedemonstreerd, maar ik denk dat het nu tijd is voor een volgende stap in mijn carrière”, zegt Juchens over de transfer. “Stikstof is momenteel een populair gespreksonderwerp en ik heb ontzettend veel zin om ertegen te demonstreren. Of ervoor, ik moet nog even uitzoeken hoe het precies zit. Bij de boeren krijg ik de kans op samen te werken met topactievoerders, zoals Mark van den Oever en Bart Kemp. Voor mij is dat een droom die uitkomt.”

 
Deel dit artikel: