19 ℃

Actievoerders willen ING-directeur bijvoeren

Vanochtend stonden tientallen bezorgde actievoerders bij de hekken van het ING-hoofdkantoor in Amsterdam. Daar eisten ze dat ING-directeur Ralph Hamers onmiddellijk wordt bijgevoerd. “Geld kun je niet eten”, scandeerden de actievoerders, voordat ze werden afgevoerd door de politie.

Foto: Renato Murolo 68 / Shutterstock.com

De actievoerders hadden zich verzameld nadat ze lucht hadden gekregen van de voorgenomen loonstijging van de ING-topman. Hij zou 3 miljoen euro per jaar gaan verdienen in plaats van 2 miljoen. “Zoiets verwacht je niet in een welvarend land als Nederland. Verschrikkelijk dat die man nog steeds niet genoeg verdient om fatsoenlijk te kunnen eten”, verzucht een actievoerder terwijl ze stukjes krentenbollen tegen de muur van het gebouw gooit. “Wat heb je aan 3 miljoen als je niks te eten hebt? Krentenbollen vindt hij vast lekker.”

Tegenstanders van de actie zijn er ook: zo vindt de VVD dat de natuur het zelf op moet lossen. “Marktwerking noemen we dat. En valt de bank om, dan hebben we vast nog wel ergens 8 miljard euro in de staatskas zitten”, aldus premier Mark Rutte.

 
Deel dit artikel: